Als muziekdocent voor saxofoon en klarinet, heeft Roeland Kapaan zijn sporen meer dan verdiend. Hij leidde verschillende leerlingen op voor een vakstudie muziek, gaf een masterclass in Thailand en Korea, en is met zijn jarenlange ervaring als docent bij verscheidene muziekscholen een autoriteit als het gaat om het aanbieden van lesstof; de lesstof is op het niveau van schoolmuziek.

Speciale aandacht wordt geschonken aan de problematiek van de embouchure -de mondstand ten opzichte van het instrument- maar ook de stemming van het instrument.


Roeland Kapaan geeft nog steeds les in de HAFABRA wereld: de amateur kunstbeoefening voor Harmonie, Fanfare en Brassband. Als saxofoondocent is hij verbonden aan de SKVR in Rotterdam en als saxofoon en klarinetdocent bij het Centrum voor Kunsten in Spijkenisse.


Voor leerlingen met solistische aspiraties, of met een technisch of muzikaal probleem, bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van Roeland's expertise. Voor talentvolle leerlingen bestaat de mogelijkheid om lessen te volgen en het spel te perfectioneren.


Met zijn brede opleiding aan het Rotterdams Conservatorium op het gebied van doceren, uitvoerend musicus en de aantekening Kamermuziek, werkt als een pré om het spel op een hoger niveau te brengen.


Neem gerust contact op om het een en ander in een goede sfeer te bespreken als u zich graag op muzikaal gebied verder wilt ontwikkelen.


Fotografie: W. Hoekman - www.studiosplendor.nl